2011. március 28., hétfő

Retrománok

A retro-feelinget nagyon sokan szeretik, így vagyok ezzel én is. De azért mindennek van határa; a határban pedig az a jó, hogy túl lehet lépni. Amit pedig túl lehet lépni, azt túl is lépik.

A mai okossághoz az ötletet egy Facebookon látott kép adta. De mi is ez? Tippelj egyet, mielőtt mielőtt meglesed a megoldást. Ha tippeltél, akkor megnézheted, mi is ez (azaz jelöld ki a következő pár centit). A megoldás: MŰKÁTYÚ.

Ha nem hiszed el, ITT megnézheted

Azért feltenném azt a költői kérdést, hogy mégis hányan lassítottak azon az úton, ahol ezeket kitették? Gondolom nem sokan, mert ahol ilyen matricákat ki kell tenni, ott nem hiszik el, hogy valóban ilyen az út. Bezzeg ha itthon lennénk! (bár itt a kátyúk miatt nem lehetne letenni ekkora "lepedőket")

Komolyan mondom, nem értem az embereket. Miért jó, hogyha valami rossznak/kacatnak/veszélyesnek tűnik? Feltételezem, hogy réges-régen ott is voltak IGAZI kátyúk (igaz, lehet már nem emlékeznek rá, így a tengelytörés réme sem él, mint itthon.).

Ez nagyon hasonló ahhoz, amikor otthon (legalábbis ahhoz közel) az osztrák turisták vidáman integetnek a széteső, télen hideg-nyáron meleg, koszos, büdös, néhol csukhatatlan ajtajú buszokból. Mindezt teszik pusztán azért, mert számukra élmény a kommunizmus. Egy olyan valami, ami különleges, izgalmas, érdekes.
Igen, ennek örülnek (Ja, nem is. Ma már az ilyenek többségét átfestették)

Mi sem bizonyítja jobban, hogy:
  • gőzük sincs, mi az a kommunizmus a gyakorlatban (jó, nekem se)
  • nem kell ezzel utazniuk naponta
A legaranyosabb az egészben, hogy a többség azt hiszi, hogy ezek ún. retro-buszok. Nem értik azt sem, mi miért nem örülünk nekik. Hisz ez egy ÉLETÉRZÉS, könyörgöm!

Búcsúzóul egy pletyka: elvileg egy osztrák helyi lapban néhány napig azt találgatták, hogy van pénzünk fenntartani ezeket a különleges hangulatú járműveket. Fogadjunk, eszükbe se jut a legkézenfekvőbb megoldás: nincs pénz újra.

* * *
Természetesen előfordulhat, hogy ezeknek az ál-kátyúknak volt valami gyakorlati haszna. Ezt nem tudhatjuk. Gondolatébresztőnek viszont biztosan remek volt.
* * *

1 megjegyzés:

  1. Én a pesti régi trolibuszokon való utazást élvezem nagyon: olyan klassz süppedős műbőrüléseik vannak!
    http://indafoto.hu/siofok35/image/9500375-46af99a3/329479

    VálaszTörlés