2011. március 23., szerda

Vigyázz, rontás!

Úgy gondolom, vannak néhányan a világban, akiknek megadatott az a csodálatos képesség, hogy valamilyen ajándék, kegyelem folytán előre láthatják a jövőt.

Viszont biztos vagyok abban, hogy nem ők hirdetik magukat egymást túlharsogva a hirdetési újságokban, a tévében és az interneten. Különösen akkor nem árt gyanakodni, ha egy 0690-el kezdődő telefonszámot kell felhívni, melynek díja pedig kb. 380 forint/perc (+ még "jó esetben" a kapcsolási díj). Hangzatos szlogenek követik egymást, kedvencem a "Védelem mindenre! " . De van, aki házhoz jön, és/vagy fantasztikus kiegészítőkkel vár minket: kristályok, madártollak, varázslöttyök, rongybabák vannak segítségünkre.

Rendkívül komoly beosztások röpködnek: karmaelemző, tisztánérző, tisztánlátó, boldogságkutató, varázsló, mágus. Persze úgy könnyű, hogy ma már bárkiből lehet angyal (sic!), kártyavető, vagy bármi más egy nem túl hosszú levelező tanfolyam segítségével. Nem véletlenül mondta egy műsorban az egyébként általam nem túl sokra tartott Joshi Bharat, hogy: "A nyolcadik kerületben több mágus van, mint egész Indiában." Elgondolkodtató, hogy ennyi kuruzsló végezheti áldásos tevékénységét Magyarországon.

És amiért ez előkerült: úgy egy hónappal ezelőtt szinte minden médium beszámolt néhány áljósnő lebukásáról. Ők többek közt azt kérték áldozatuktól, hogy adják oda az ékszereiket kifőzésre, gyújtsanak fel egymillió forintot, de olyan is akadt, aki 28.100.000 forintot (még leírni is hosszú) kért azért, hogy egy családot "megtisztítson". Mindannyian azt állították áldozatuknak, hogy rontás van rajtuk (ruhájukon, ékszereiken, családjukon). Az ügyben külön érdekes, hogy az egyik károsult hölgy jósnők segítségét kérte az áljósnő felderítéséhez (ha nem hiszed, járj utána itt). Érdekes, no...

Emberek! Nem bűn gondolkodni, nem kell mindent elhinni! Amíg pedig meg nem találják és el nem ítélik a bűnösöket, addig az lehet a reményünk, hogy előbb-utóbb mindenki elnyeri méltó büntetését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése