2011. május 18., szerda

Végre vége... (3.rész)

A méltán népszerű és közkedvelt - ja - sorozat harmadik, befejező epizódjában azt vázolom fel (elsősorban magamnak, de nem sértődöm meg, ha bárki elolvassa), hogy milyen kihívások várnak rám a következő egy hónapban két mozifilm között (jó, ez túlzás volt. Lesz sorozat is. :D ).

Közgazdaságtan 2 (május 25. 08:30, Ambro 213/B - szóbeli): A mai, cseppet sem kedves ZH után visszavettem igényeimből a tárggyal kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, mi lesz. Fogalmam sincs, hogy vizsgáztat ez az ember, vagy hogy mégis mi mást kellene tudni szóbelin, mint a dolgozatokban. Izgalmas lesz, az tuti.

Mottó: Y= C(Y-T) + I (r*+Θ) + G + NX(e)
Szakújságírás II. (május 30. 09:00, Ius 1 - szóbeli): Ez is egy talány. Oké, hogy el kell olvasni az újságokat. És utána? Mi fog történni? Fel kéne idézni, amiket az órán mondott (amik amúgy tök jó dolgok voltak, de szerintem teljes egészében és rendben senki nem jegyzetelte le őket)? Annyi reményem van, hogy azok, akik az első időpontra mennek, majd elmondják, milyen a vizsga. Ennek ellenére szerintem nem lesz nehéz.
Mottó: Hírvilág EXTRA
Bevezetés a katolikus hit rendszerébe (május 31. 08:30, Ambro 303 és 119 - írásbeli és szóbeli): Talán ez tűnik a legtisztábbnak az összes közül. Az utolsó "áltköt" tárgyam és azt is bátran mondhatom rá, hogy a legnormálisabb volt. Világosan le vannak fektetve a követelmények is, melyek nem túl nehezek. Erre elég lesz fél nap.
Mottó: János, Pál, János Pál, János Pál, Benedek.
Médiapolitika (június 3. 13:00, Aud.Max. - írásbeli): A szokásos. Kapunk üres papírokat - aztán tételt is - és írunk. Lehetőleg annyit, vagy még többet, mint ami belénk fér. Aztán ki tudja, mire lesz ez elég. Kemény lesz, de legfőképp azért, mert hihetetlenül "szorgosan" jártam az órákra. (Kérés: ha valaki tudja, melyik témák a tanár kedvencei és / vagy melyikeket adta tavaly a vizsgákon, az ossza meg velem. Tömegkommon döbbenetes volt a hasonlóság.)
Mottó: Probléma: azzal, hogy az individuum önkifejezésének nem ad teret, az a legnagyobb gond, hogyha az individuum megszűnik, akkor nincs lehetőség kilépni a felvilágosodás és a mítosz dialektikájának ördögi köréből.

Nemzetközi kapcsolatok elmélete (június 8. 10:00, Ste 1. - írásbeli): Mindent és még annál is többet - ez lesz  a jelszó abban a négy napban, ami erre a tárgyra jut. Van egy könyv, rengeteg dia és óránként kb. 5-6 (vagy még több) oldalnyi jegyzet ami csak abból áll, ami ezekben nem igazán megtalálható. Felsorolások, csoportosítások, definíciók, elvek, filozófia, minden. Amúgy nagyon érdekes, csak sok. Kemény lesz nagyon. Nem is csoda, hogy a második vizsgaidőpont már most telt házzal üzemel.

Mottó: Az egyezményeknek 11 fajtája van, mindegyiket máshogy hívják, mást jelent és más elvhez 
kapcsolódik.Szerintem ennyi bőven elég.

Vizuális kommunikáció (június 16. 10:00, Aud.Max. - írásbeli): Cél: túlélni külsérelmi nyomok nélkül. Ha komolyabbra veszem a figurát, akkor sem sokkal nagyobbak az elvárásaim: túlélni. Az összes közül ez a legreménytelenebb, ráadásul az utolsó, amikor az agyam már rég halott lesz. De hátha. A kereszténység is sikerült. Amúgy a követelmény 164 dia és a "Film formanyelve" című összefoglaló. 

Mottó: Imaginációnak nevezzük azt a sajátos képességet, hogy a téridőből síkokat tudunk absztrahálni, majd visszavetítjük őket a téridőbe. Az imagináció a feltétele a képek létrehozásának és megfejtésének.

* * *

Szóval ez volna az. Ezúton köszönöm mindenkinek, aki ebben a félévben jegyzettel ajándékozott meg. Sokat tettetek a sikerért. Vizsgatippeket és tanácsokat kommentbe várok.

Ha valakinek valami kell, és az nekem megvan, szívesen elküldöm. Írj emailt vagy üzenetet a Facebookon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése